20. 2. 2022
s mozzarelou a rajčaty
Ingredience:
- 4 ks rajčata
- 1 hlávka hlávkový salát
- 1 balení mini mozzarella
podle chuti:
- sůl
- citron
- olivový olej
Postup přípravy:
- Hlávkový salát rozebereme na listy, listy omyjeme, necháme dobře odkapat od vody a natrháme na menší kousky
- Rajčata omyjeme, vykrojíme střed a pokrájíme na tenčí plátky.
- Do mísy dáme připravené listy hlávkového salátu, plátky rajčat, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, přidáme mini mozzarellu a promícháme, žádné koření a ani jiné ochucení nepřidáváme.
- Hlávkový salát s mozzarellou a rajčaty servírujeme jako salát, ale také jako lehký letní oběd či večeři s čerstvým domácím pečivem.
- Salát má příjemnou osvěžující chuť. Salát je ideální do horkého letního počasí.