Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 2. 2022

s mozzarelou a rajčaty

98e85d38-95aa-4cfa-b07a-339431461256-velky.jpg


Ingredience:

  • 4 ks rajčata
  • 1 hlávka hlávkový salát
  • 1 balení mini mozzarella

podle chuti:

  • sůl
  • citron
  • olivový olej

Postup přípravy:

  • Hlávkový salát rozebereme na listy, listy omyjeme, necháme dobře odkapat od vody a natrháme na menší kousky
  • Rajčata omyjeme, vykrojíme střed a pokrájíme na tenčí plátky.
  • Do mísy dáme připravené listy hlávkového salátu, plátky rajčat, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a olivovým olejem, přidáme mini mozzarellu a promícháme, žádné koření a ani jiné ochucení nepřidáváme.
  • Hlávkový salát s mozzarellou a rajčaty servírujeme jako salát, ale také jako lehký letní oběd či večeři s čerstvým domácím pečivem.
  • Salát má příjemnou osvěžující chuť. Salát je ideální do horkého letního počasí.