Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perník

pernik-recept.jpg


Ingredience:

  • 2 hrnky hladké mouky
  • 1 hrnek cukru
  • 1 hrnek mléka
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 vejce
  • 1 kypřící prášek do perníku
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 lžíce kakaa
  • dle chuti můžeme přidat do těsta nasekané ořechy

      Na povrch:

  • čokoládová poleva
  • marmeláda
  • strouhaný kokos

      Na vymazání a vysypání plechu:

  • tuk a hrubá mouka

Postup:

  • Ze všech surovin umícháme v míse těsto. Můžeme do něj přidat nasekané ořechy.
  • Těsto vylijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech, nebo na plech vyložený pečícím papírem.
  • Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, řídíme se podle zkušeností s vlastní troubou.
  • Hotový perník pomažeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.