Perník
Ingredience:
- 2 hrnky hladké mouky
- 1 hrnek cukru
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 vejce
- 1 kypřící prášek do perníku
- 1 vanilkový cukr
- 2 lžíce kakaa
- dle chuti můžeme přidat do těsta nasekané ořechy
Na povrch:
- čokoládová poleva
- marmeláda
- strouhaný kokos
Na vymazání a vysypání plechu:
- tuk a hrubá mouka
Postup:
- Ze všech surovin umícháme v míse těsto. Můžeme do něj přidat nasekané ořechy.
- Těsto vylijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech, nebo na plech vyložený pečícím papírem.
- Pečeme zhruba 20 minut při teplotě 170 °C, řídíme se podle zkušeností s vlastní troubou.
- Hotový perník pomažeme marmeládou, polijeme čokoládou a posypeme kokosem.