Jdi na obsah Jdi na menu
 


Domácí pizza

stazeny-soubor.jpg


Ingredience:

  • olivový olej 3 lžíce
  • vlažná voda 250 ml
  • světlé pivo 2 lžíce
  • droždí z kostky 30 g
  • sůl
  • hladká mouka 400 g
  • česnek 3 stroužky

  • konzervovaná krájená rajčata 400 g

  • sušené oregáno 1 lžička

  • šunka 100 g

  • žampióny 100 g

  • tvrdý sýr podle chuti 100 g

  • čerstvá bazalka na ozdobu


     

Postup:

  • Smíchejte v míse 250 ml vlažné vody, 1 lžíci oleje, pivo, nadrobené droždí, lžičku soli a postupně po lžících přidávejte mouku.
  • Zpracovávejte ideálně elektrickým hnětačem tak dlouho, dokud nevznikne pevné těsto. Pak ho nechte vykynout – nejlépe přes noc v lednici, v míse zakryté fólií.
  • Česnek nakrájejte na plátky a opečte ho na mírném plameni do sklovita v pánvi na lžíci oleje.
  • Přidejte rajčata, oregano, osolte a chvíli poduste, aby se chutě spojily a omáčka trochu zhoustla.
  • Těsto rozdělte napůl a postupně udělejte dvě pizzy.
  • Rukama postupně roztáhněte na tenké placky.
  • Dejte je na plechy vyložené pečicím papírem a pizzy potřete zbylým olejem a rajčatovou směsí. Obložte je šunkou, nakrájenými žampiony na plátky a nakonec posypte nahrubo nastrouhaným sýrem.
  • Pečte v troubě na 200 °C, dokud nezezlátnou okraje, trvá to 15–20 minut