Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lasagne

main.jpg


Ingredience: 

  • 1 balení lasagní
  • 1 velká cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 400 g mletého masa (nejlepší je hovězí)
  • oregano
  • grilovací koření
  • pepř a sůl
  • bazalka
  • kečup
  • 1 plechovka loupaných rajčat
  • tvrdý sýr (nastrouhaný sýr)

     

Postup:

  •  Připravíme masovou směs: osmažíme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a necháme je zatáhnout. Maso okořeníme, přidáme kečup.
  • Kořeníme hodně, jde o to dosáhnout výrazné chuti.
  • Smažíme, dokud maso není hotové.
  • Pak přidáme rajčata z plechovky, krátce povaříme, případně dochutíme.
  • Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, sůl a pepř.
  • Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako pudink).
  • Zapékací mísu vyložíme pečícím papírem.
  • Položíme vrstvu lasagní, na to navrstvíme část masové směsi, poté opět těstoviny a postup opakujeme, dokud máme suroviny.
  • Poslední vrstvou by mělo být maso a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem.
  • Pečeme při 180°C asi 45 minut.