Lasagne
Ingredience:
- 1 balení lasagní
- 1 velká cibule
- 2 stroužky česneku
- 400 g mletého masa (nejlepší je hovězí)
- oregano
- grilovací koření
- pepř a sůl
- bazalka
- kečup
- 1 plechovka loupaných rajčat
- tvrdý sýr (nastrouhaný sýr)
Postup:
- Připravíme masovou směs: osmažíme najemno nakrájenou cibuli a česnek nakrájený na plátky do zlatohněda. Poté přidáme mleté maso a necháme je zatáhnout. Maso okořeníme, přidáme kečup.
- Kořeníme hodně, jde o to dosáhnout výrazné chuti.
- Smažíme, dokud maso není hotové.
- Pak přidáme rajčata z plechovky, krátce povaříme, případně dochutíme.
- Rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku a uděláme jíšku. Až je jíška osmažená, přilijeme mléko, sůl a pepř.
- Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí (konzistence asi jako pudink).
- Zapékací mísu vyložíme pečícím papírem.
- Položíme vrstvu lasagní, na to navrstvíme část masové směsi, poté opět těstoviny a postup opakujeme, dokud máme suroviny.
- Poslední vrstvou by mělo být maso a bešamel, který posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme při 180°C asi 45 minut.